Датското правителство ще изпрати допълнителна партида оръжия в Украйна. Това обяви министър-председателят

...
Датското правителство ще изпрати допълнителна партида оръжия в Украйна. Това обяви министър-председателят
Коментари Харесай

Датският премиер от Киев: Ще изпратим още оръжие на Украйна

Датското държавно управление ще изпрати допълнителна партида оръжия в Украйна. Това разгласи министър-председателят на скандинавската страна Мете Фредериксен в изявление за TV2.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4484
,,Възнамеряваме да изпратим още оръжия в Украйна. Това е най-необходимото``, съобщи министър председателят на Дания в границите на визитата си в Киев. Тя обаче не посочи какви оръжия ще бъдат предадени на украинската страна.

По данни на малкия екран в границите на деня ръководителят на датското държавно управление ще се срещне с испанския министър председател Педро Санчес и президента на Украйна Володимир Зеленски. Фредериксен е първата от представителите на политическото управление на скандинавските страни, която посети Украйна след началото на съветската интервенция през февруари, информира Dariknews.

По-рано Дания съобщи 2700 портативни противотанкови системи на Киев. Датската полиция заяви във вторник, че пристанището Кьоге ще бъде оповестено за " краткотрайна военна зона ". Районът ще се употребява за прекачване на военно съоръжение към Латвия, в случай че Народното събрание на кралството поддържа изпращането на батальон от 800 души там.

Датските управляващи увериха също, че ще оказват помощ за възобновяване на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР